SA MARAMOM PREKO LICA I RUKAVICAMA PRIPREMAO UBISTVO ŽANDARMA: Saslušan osumnjičeni muškarac - ovako se branio
Samostrel, Foto: MUP Srbije

istraga

SA MARAMOM PREKO LICA I RUKAVICAMA PRIPREMAO UBISTVO ŽANDARMA: Saslušan osumnjičeni muškarac - ovako se branio

Takođe je, navodi se, sa sobom nosio ostala sredstva namenjena izvršenju krivičnog dela - samostrel sa sedam strelica, dva noža, šilo i nunčake

Objavljeno: 16:51h

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Ž. B. (58) zbog sumnje da je od neutvrđenog dana do 1. jula 2024. godine nabavio i osposobio sredstva za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo i to policijskog službenika u vezi sa vršenjem službene dužnosti.

- Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Ž. B. se, kako se navodi, naredbom o sprovodjenju istrage na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo (pripremne radnje) u i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Postoje osnovi sumnje da je Ž. B. 1. jula oko 14:40 časova došao do zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ulici Kneza Miloša kojom prilikom je neovlašćeno nosio sredstvo na bazi eksplozivnih materija, koje može izazvati povrede lica koja se nalaze u blizini. U pitanju je izmprovizovana naprava u vidu petarde, ttakozvani "topovski udar" sa više šrafova postavljena u staklenu teglicu, pri čemu je fitilj za petardu izvučen iz teglice kroz rupu na poklopcu - dodaje se u saoptenju.

Takođe je, navodi se, sa sobom nosio ostala sredstva namenjena izvršenju krivičnog dela - samostrel sa sedam strelica, dva noža, šilo i nunčake.

- Tom prilikom je preko lica imao vezanu maramu, a na rukama takozvane taktičke zaštitne rukavice sa posebnim ojačanjima, kao i dva ranca na leđima i jednu torbu u rukama. Pošto je došao do zgrade MUP bez odobrenja je prošao kroz zaustavnu rampu i krenuo ka objektu, gde je uočen od strane policijskih službenika koji su mu izdali naredbu da se zaustavi, ali on po njoj nije postupio već se ubrzanim korakom udaljio ka Durmitorskoj ulici gde su ga sustigli policijski službenici, legitimisali i lišili slobode - navedeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U toku istrage biće obavljeno dopunsko balističko veštačenje, psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, ispitivanje policijskih službenika i biće preduzete druge dokazne radnje neophodne za donošenje odluke.

Bonus video:

04:58

NE VERUJEM DA ĆE ALEKSI SUDITI ZA UBISTVO IZ MILOSRĐA Advokat otkrio u kojim slučajevima je ovo moguće: IPAK JE UBIO TROJE LJUDI

(Espreso/Kurir/Jelena Spasić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.